Massages

Ondersteuning

Een massage kan verschillende functies hebben. Het kan een heerlijk ontspanningsmoment zijn dat je jezelf schenkt, maar het kan er ook voor dienen om pijnklachten te verminderen. Voor mij gaat het echter nog een stap verder. De massage vormt een vast moment tijdens het coach- en guidance-traject. Een massage kan ervoor zorgen dat je beter in je energie komt te zitten en maakt de weg vrij om niet alleen te horen en te zien maar ook weer te durven voelen!

Als geen ander weet ik dat voorzichtigheid en vertrouwen noodzakelijke aspecten zijn om je hier aan over te kunnen geven. Tijdens voorafgaande gesprekken zal ik dit dan ook eerst rustig bespreken. Vaak begin ik met de handen om het vertrouwen van het aanraken (weer) toe te laten.

Geur en de ondersteuning van etherische olie is de basis van waaruit ik werk. Geur werkt ontspannend en de kracht van de olie werkt nog lang na.

Massage

Wat gebeurt er?

Als een lichaam niet in balans is dan vormen zich blokkades, deze blokkades vormen zich daar waar de oorsprong van het probleem zich heeft vastgezet. Denk hierbij aan een verleden waarin je gepest ben, het hooggevoelig zijn en niet begrepen worden of wellicht ‘anders’ zijn. In dit geval zitten de blokkades hoger in het lichaam. Wanneer er sprake is van het niet mogen/kunnen uitten van verdriet, het onverwerkte verlies van een dierbare, zullen de blokkades rond hart en keel genesteld zitten. Dit kan een proces van weken, maanden en zelfs jaren zijn, dat zowel op bewust als onbewust niveau kan plaatsvinden.
Soms weten we het niet meer, of is iets dat we liever niet meer weten diep weggestopt. Denk hierbij aan het ongewenst zijn, mishandeling of misbruik. De blokkades zijn dan vooral in het onderlichaam te vinden. Wanneer je lichaam aangeeft dat er aan problemen (of blokkades) gewerkt moet worden, zal het, ongeacht je ervoor kiest om dit te negeren, net zolang signalen afgeven totdat het ziek wordt.

Door het gebruik van etherische olie wordt de weg vrij gemaakt om de blokkades te confronteren en de energie die zich heeft vastgezet weer te laten stromen.
Dat ieder proces zijn eigen tijd nodig heeft moge duidelijk zijn en dat er geduld en liefde voor jezelf nodig is ook!

Hanneke ten Kate